Friday, 16 March 2012



Assalamualaikum salam satu Malaysia :-)

Dah lama agaknya blog tidak berupdate. Yeah, Aku tahu itu. Aku taktau apa juga nak diupdate, Argh. Masalah aku banyak banyak dan banyak. Hati tak tenang, Ah sembahyang HAJAT sudah aku buat. Tapi hati aku tak tenang, Haih YaAllah. Aku gaduh dengan kawan aku. Ah babi, Apa salah aku? Sampai bila aku nak bertahan dengan semua semua nih. Aku taknak aku malas nak bercerita dekat orang, Aku taknak nampak macam aku nih mintak simpati dekat orang lain. Tapi aku taktau macam mana lagi dah, Hati nih kalau dapat bersabar aku bersabar tapi hati aku dah macam entahlah aku taktahu nak cakap macam mana lagi dah. Okay macam gampang -.-

Bila aku buat baik orang anggap aku macam hanya mencari publisiti murahan. Eeee aku memang tak paham lagi dah. Sialsialsail, Kalau aku nih bukan kawan yang terbaik kau kau dan kau. Takpa aku paham. 

Assalamualaikum.
/a>" />

Suka? Like sahaja okay ◕‿◕

Tuesday, 14 February 2012

Doesn't mean aku suka kau lagi, Just sweet memory k ? :D



"aku tidak berharap untuk menjadi orang yang terpenting dalam hidupmu, kerana itu permintaan yang terlalu besar bagiku, aku hanya berharap suatu hari nanti jika kau melihatku, kau akan tersenyum dan berkata"kaulah yang selalu menyayangiku"


I don't know kenapa I tetiba sahaja bertukar menjadi orang jiwangs. Hurmgh, I pun taktaulah kenapakan. Eeee maybe I punya hati ini sangat macam cibai kot. Ahaha, Sangat mengedik k :-) Semestinya I rasalah kan hati ini suka sangat melebih-lebih. K I ada adik angkat k, I rasa bodoh pulak beradik radik angkat nih. K sebenarnya cerita macam ini, Cik Salsa tunjuk budak itu dekat I lahkan. Then I tengok macam macho saja budak tuh. I terus pergi dekat budak tuh then kata .

Izatul Munira: Kau jadi adik angkat aku k? :-) *Brutal habis.
Budak: Hah? *Sambil senyum tunjuk gigi :-D
Izatul Munira: Kau cakap okay jelah, K skrg kau adik aku :)
Budak: Yelahyelah ^^v sambil tersenyum malu malu >.<

Aku cinta kamu. Aku sayang kamu. Aku rasa separuh mahu mampus bila kamu pergi. K memang memang tapi sampai sekarang aku rasa bodohnya sebab terpaksa terima kau dulu ye? K sangat bodoh apabila dipaksa suka dekat diri lau tuh. Alah, bukannya apa. Aku tension ah kalau kau asyik nak desak aku terima kau semua. Tension ah tension ah >.< Jadi dengan pilihan hati yang sangat macam chiebai aku pung terima kau. Ah, Sekarang kau takpayahlah nak terfikir apa-apa ke sebab aku dah malas nak ingat hari bahgia kita dulu-dulu ya :D Btw aku teringat tarikh kita lah first puasa ken? Awwww, Malam raya anniversary kite ah :| K rindu time tuh ;-( *Now i'm start cring myself . 

Sekarang hidup aku bebas dan sebebas-bebasnya. Tanpa orang control means aku boleh lepak dengan kawan lelaki aku k? Hahaha, kalau dulu oopsss kalau lima bulan yang lalu aku takboleh lepak dengan budak lelaki. Iyalahkan, Maklum kita ini ada boyprend kalau layan lelaki lain tersinggung pulak perasaan kau. Well, Nanti apa pula orang cakapkan . So, Kalau kawan tuh adalah juga batasan :D

Now. Bila aku fikir dan fikir apa yang cikgu Faridah Jali cakap, Jodoh tak kemana pun. Kalau orang yang sibuk dan sibuk mencari boyfriend sekarang ini semuanya tak percaya dekat jodoh. Then bila cikgu Sarimah cerita pasal masa depan. Aku rasa macam nak belajat betul-betul. Aku rasa macam orang bodoh je yang nak masa depan dia hancur . K memang aku nak work hard nak capai target straight A's . Amin -.-
Thanks cikgu, Ah now aku bersemngat dah nak belajar. Kauorang? :)

Hihihi. Selama breakup dengan kau memang seriously takda pengganti. Kalau boleh status* aku begini, biarlah aku tak kesah . Kadang-kadang hidup ini seronok bagi aku. Kadang-kadang sedih dan sewaktu dengannya . Hm . Apalahkan, Aku jealous sangat tengok orang yang bercouple nih. Like macam kawan aku dah nak setahun dah. Ah beruntungkan ? :| Aku tak pernah merasa pun . Hihi, Tak adil sungguh xD 

Jangan tanya aku ada suka sapa-sapa tak? Suka tuh memanglah ada, Tapi aku tak sayang langsung. Maaf aku rasa hati ini sangat tak bersedia kerana mungkin ada lagi serpihan kasih sayang aku dekat dia. Walaupun ia hanya sekecil zarah. Heeeeeeeee, Aku kalau tengok lelaki yang handsome handsome je. Ah bodoh, Tapi rupa paras tak penting , yang bagiku penting ialah akhlak agama dia.  Kalau bagus , K aku tak kesah pun. Harhar. K aku rasa aku macam bodoh sebab aku taktau nak cakap apa sekarang :| Ha, Aku ulang balik hati aku takda tersayang dekat seseorang pun kerana mungkin serpihan kasih sayang kau masih terpendam dalam hati ini . Cettttt !!!


-Kelas tambahan kita dah mula, Besok sj doakan kejayaan kita:)

 
/a>" />

Suka? Like sahaja okay ◕‿◕

Thursday, 9 February 2012


Harini aku bersyukur kerana aku masih hidup. Dalam beberapa hari ini banyak kali dengar berita pasal orang yang sudah meninggal. Innalillahhirojiun, Allah masih sayang aku lagi. Selama hidup ini mungkin banyak dosaku, Masyaallah. Manusia mana yang tidak pernah buat dosa pula kan? Bak kata pepetah 'Manusia tak sempurna'

Dunia ini tersangatlah luas. Tetapi, Dalam dunia ramai orang yang benci kita, Apa boleh buat aku terima. Orang cakap bukan-bukan pasal kita tidak mengapa aku faham. Bila nak cerita dekat orang, Sedih sebak rasa hati ini. Apalah salah aku, Sehingga semua orang mahu meninggalkan aku. Sebak rasa hati ini hanya dapat terpendam sahaja. Alangkah bagus dapatku luahkan segala-galanya kepada seseorang. Tapi apakan daya, Seorang tidak mahu mendengar luahan hati ini :| 

Diri ini tidak dapat menangung apa yang orang cerita pasal aku. Cuma malas nak fikir, Aku abaikan. Tetapi kadang-kadang hati kecil ini menangishh keseorangan . Tumpuanku kini hanyalah pada PMR yang tidak lama lagi akan menjelma. Ahh, Masa bergerak terlalu cepat. Kini ku masih tidak sedar bahawa pmr akan datang tidak lama lagi. Inginku banggakan ibu dan ayah, ,Mahu ku balas jasa mereka. Love You ;'>



Jangan ditanyakan pasal boyfriend, Sebab aku taktau nak jawab apa.  Kerana,  Tiada siapa yang boleh jadi orang terakhir. Aku nak dia juga yang menjadi orang terakhir aku. Walaupun suatu ketika dahulu aku ini ditinggalkan oleh dia tanpa alasan yang kukuh. Peerit rasa hati siapalah yang tahu, Dalam perasaan yang terlalu amat sangat menyintai orang itu. Aku di ceraikan dengan talak 3 terus. Alangkah kejamnyakan? Well takpa aku tahu suatu hari nanti ada juga bahagian untuk aku. Redo punya redo tak sangka kejadian itu dah berlalu selama 5 bulan dan hendak masuk 6bulan. Walau bagaimana pun, Aku happy sebab pernah menyintai seseorang yang benar benar membuatkan hati ini terlalu sayang. Sehinggakan dia mampu beri aku sebuah handphone ketika handphone aku rosak. Sehingga kini aku menyimpan kenangan itu.Bagi aku biarlah selama-lama dia yang terakhir untuk hati ini. Kini diri aku tidak pernah menyintai seorang lelaki pun, Tidak akan aku ingkari perjanjian aku itu :'> 

  • Kalau dengan izin allah diriku pergi dulu, Aku mahu engkau jadi diri kau okay :) mr's .
/a>" />

Suka? Like sahaja okay ◕‿◕

Monday, 30 January 2012

What hurts the most ✓✓✓

Suatu hari diibaratkan seperti setahun bagiku. Apakah dosaku selama ini, Aku tahu mungkin diri ini banyak buat dosa. Masyaallah . Ujian demi ujian ku tempuhi, TERIMA KASIH yaAllah ku tahu ada hikmah disebalik itu semua . Hihihi, Maafkan aku. Sekarang ini aku sedang dalam pemulihan. Aku mahu diri aku ini menjadi seorang perempuan yang baik serta anak yang solehah. Pftttttt, Ampunkan dosaku. Macam cerita petang-petang itu dekat tv-3. Hihi , Merapu sahaja TITLE cerita melayu sekarang ini. Apa sudah berlaku :/


I don't care, I just want to be everything. Yeah, I know that I'm okay :D Sebelum itu ingin ku ucapkan kepada semua pembaca blog ku ini. Assalamualaikum TuanTuan PuanPuan serta datindatuk sekalian dan tidak lupa anak dato' anak tan sri serta anak yang bapanya bergelar dato'.


  • Takku Sangka Takku Duga .
Orang tanya kepadaku "Eh, Kau takda pakxwee ke?" Sangat sukar bagiku, Bukannya sukar tetapi payah. Tidak aku sangka persoalan ini akan dipertanyakan kembali. Di ibaratkan seperti jantungku terberhenti. Hihi, Aku tahu jawapannya MATI. Tapi ini bukan mati, Ini tipu-tipu saja! Soalan tanpa jawapan. Itulah jawapanku hanyalah sekadar seyuman. Aku sudah menjadi kaku, Apalah bodoh soalan itu. Walaupun soalan itu teramatlah stupid yang teramat. TETAPI aku sendiri pun tidak tahu mahu menjawab apakah '_' Itulah dia soalan tanpa jawapan. Tergantung seperti baju bajuku yang tergantung di kamar . 


Doakan diriku sihat sentiasa, Doakan diriku menjadi pelajar yang cemerlang terbilang . Doakan aku lulus dengan cermelang dalam peperiksaan yang akan menjelma tidak lama lagi. Hati ini amat tidak tenteram kamu semua tahu kenapa? Diriku ini dipenuhi dengan bebanan. Bebenan hutang-hutang bank yang tidak dilangsaikan . Means hutang-hutang kawan aku. Hihi, Tak banyak pun hutang kertas agama dengan ubai tidak berbayar. Sepuluh sen je pun, Menci lah menci hari-hari dia mintak . Buat amal jariahkan senang, Banyak Pahala. Inilah dia, Bila kita ada tidak mahu di cari Bila kita sudah tiada sibuk sahaja mahu mencari-cari. Inilah dia DUIT punya fasal, Dunia dunia -.- Astagar .
  • DUNIA INI HANYA SEMENTARA !
Untuk hari ini homework sedikit sahaja. Maun ku ucapkan bebanyak terima kasih cikgu cikgu yang mengajar 3Gigih. Walaupun sedikit haramku buat. Mohon Ampun cikgu! Dan untuk sekali lagi, Aku katakan aku benci budak sombong kau lah bitchyyyyy . Hell Yeah -!-  Mr Nobody, Hati kita tiada penganti hati kita mahu bersendirian. Hidupku kini lebih gembira dari yang sebelum dan sebelumnya walaupun setiap malam sebelum ku melelapkan mata. Setitik demi setitik air mata yang mengalir. Allah maha mengetahui segala-gala yang aku lafaz dan lakukan . Untuk orang di luar sana yang sangat membenci diriku yang sebatang kera ini.

                       Watch out guys, Allah Maha adil ❤ 




/a>" />

Suka? Like sahaja okay ◕‿◕